Fietsroutes in en rondom Sluis

untitled_panorama1-1-steenen-beer-met-stuk-stadswal-en-mountainbikers.jpg

Start eens een fietsroute vanuit Sluis. 

Sluis is gelegen op het fietsroutenetwerk en dat is natuurlijk niet voor niets! Rondom Sluis kun je namelijk prachtig fietsen over verstilde polderwegen en dijkjes. Geniet er van de vele vergezichten, natuur, vestingplaatsen, de stadswallen of de kust. Het kan allemaal op nog geen 10 km fietsen. In alle jaargetijden is het hier prachtig! 

Fietsroute Dijkjesroute langs Het Zwin (30 km): Een zeer afwisselende fietsroute door de combinatie van de historische vestingplaatsen Sluis en Retranchement met een stukje fietsen door de duinen van Cadzand en het polderlandschap. U proeft het zilt, voelt de wind en waant zich even terug in de Middeleeuwen. Een route die u echt gefietst moet hebben! 

Fietsroute Ronde Sluis (5 km): Met deze route (ideaal rondje met kinderen) fiets je rondom de vesting van Sluis. Onderlangs de stadswallen, naast de stadsgrachten van Sluis is er een mooi fietspad. U passeert o.a. het Napoleonkanaal, windkorenmolen de Brak, oude stadspoorten en de hertjes bij het voetbalveld. 

Fietsroute met verborgen plekjes van Zeeland (63,5 km): Op de pedalen over dijkjes, door de polders en door de duinen. Proef de historie van vestingen Sluis en Retranchement, proef het zout van de zee tussen Cadzand en Breskens. Ontdek de verborgen mooie plekjes van Zeeland. 

Fietsroute West Zeeuws Vlaanderen: Sluis, Aardenburg, Oostburg (42,5 km): Ontdek het middeleeuwse St. Anna ter Muiden met het Markplein wat in zijn geheel onder monumentale zorg staat en de oudste stad van Zeeland, Aardenburg. Aardenburg is bekend om zijn Romeinse Castellum en vele opgravingen. Fiets langs kreken en schansen en ontdek de schoonheid van de natuur rondom Nieuwvliet en Oostburg. 

Met het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook zelf uw eigen fietsroute uitstippelen aan de hand van fietsknooppunten. 

Wij wensen jullie veel (fiets)plezier toe in onze prachtige Zwinstreek. 

Fietsen zijn te huur in Sluis bij de plaatselijke fietsenwinkel. U vindt de gegevens elders op deze pagina:  't Rinkeltje - Sluis Online

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.fietsknoop.nl en www.fietsnetwerk.nl op deze sites vind je een overzicht van knooppunten(routes). 

Wanneer

Vanaf vr 26 maart 2021, dagelijks

Prijs

Gratis