Fietsen

Sluis, een perfecte startplaats voor prachtige fietsroutes!

Sluis is gelegen op het fietsroutenetwerk en dat is natuurlijk niet voor niets! Rondom Sluis kun je namelijk prachtig fietsen over verstilde polderwegen en dijkjes. Geniet er van de vele vergezichten, natuur, vestingplaatsen, de stadswallen of de kust. Het kan allemaal op nog geen 10 km fietsen. In alle jaargetijden is het hier prachtig! 

Met het fietsknooppuntennetwerk kunt u zelf uw eigen fietsroute uitstippelen aan de hand van fietsknooppunten. Wij geven u graag een aantal tips die u eigenlijk niet mag missen: 

- Rondom de stadswallen en grachten van Sluis is er een mooi fietspad. Een rondje Sluis is circa 5 kilometer. U passeert o.a. windkorenmolen de Brak, oude stadspoorten en de hertjes bij het voetbalveld. 

- Combineer de vestingplaatsen Sluis en Retranchement met een stukje fietsen door de duinen van Cadzand. U proeft het zilt, voelt de wind en waant zich even terug in de Middeleeuwen. 

- Vanuit Sluis naar Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Aardenburg is bekend om zijn Romeinse Castellum en vele opgravingen.  

Zie voor meer routes met plattegrondje: https://www.sluisonline.nl/fietsen-rondom-sluis

Wij wensen jullie veel (fiets)plezier toe in onze prachtige Zwinstreek. 

Fietsen zijn te huur in Sluis bij de plaatselijke fietsenwinkel. U vindt hun  gegevens rechts op deze pagina. 

Tip!

Kom je met de auto? Parkeer deze dan voordelig op één van de parkings aan de rand van Sluis.   

Fietsverhuur en bewaakte fietsenstalling

(Electrische) fiets huren? Dat kan bij Rijwielhandel ’t Rinkeltje, Sint Annastraat 23.
Zij bieden tevens een bewaakte fietsenstalling aan. Dinsdag is de sluitingsdag (m.u.v. juli & augustus).

Fietsaccu opladen + lockers

Accu's van electrische fietsen kun je opladen bij Rijwielhandel 't Rinkeltje (St. Annastraat 23) en in het Servicepunt / Openbare toiletten (St. Annastraat 15). In het servicepunt plaats je de fietsaccu in een speciale locker. Tevens zijn er lockers te huur om bijv. je fietstas veilig op te bergen. 

Hub

In de gemeente Sluis vind je op 4 locaties de onbemande fietshub. Buiten openingstijden om kun je hier met de Movelo app een electrische fiets huren. Op elke hub staan 10 electrische Gazelle fietsen. De fietshubs zijn te vinden in Sluis (Parking Sint Annastraat / zijde Jaagpad), Breskens (Veerhaven), Nieuwvliet-Bad (Parking Zeedijk 9) en Cadzand-Bad (Parkeerplaats Duinplein, T.h.v Leeuwerikenlaan 1). Ter plekke kan men met behulp van de afgebeelde QR-code de juiste hub selecteren, de fiets boeken, betalen en het slot openen.  

 

 

 


Contactinformatie