Fietsen

Sluis is een mooie startplaats om prachtige fietsroutes te maken.

Wat zeker een aanrader is, is de Zwinroute, een zeer gevarieerde route die langs het Nederlandse deel van het Zwin gaat, een stuk langs de kust van Cadzand tot Nieuwvliet, bij de Verdronken Zwarte Polder gaat u de polders in en fietst u langs kleine dorpjes weer terug naar Sluis. Natuurlijk kunt u ook een prachtige route naar België maken. De plaatsen Knokke, Blankenberge, Lissewege, Damme en Brugge zijn allemaal op fietsafstand te bereiken.  

Tip!

Komt u met de auto? Parkeer deze dan voordelig op 1 van de parkings aan de rand van Sluis, u kunt van daar uit uw route starten. Fietsknooppuntenkaarten en routes zijn verkrijgbaar bij het VVV inspiratiepunt bij het Belfort.  

Fietsverhuur en bewaakte fietsenstalling

In Sluis is 1 bedrijf waar fietsen verhuurd worden. Dit is bij Rijwielhandel ’t Rinkeltje aan de Sint Annastraat 23.
Ook is er een bewaakte fietsenstalling, voor € 1,00 per dag kunt u hier uw fiets met een gerust hart achter laten. Uw elektrische fiets kan dan tevens gratis worden opgeladen. Dinsdag is de sluitingsdag (m.u.v. juli & augustus).

Accu's van electrische fietsen kunnen ook worden opgeladen in 1 van de lockers bij het openbaar toilet aan de Sint Annastraat 15 voor € 2,00 per dag.                      (Donderdag gesloten, in naseizoen -m.u.v. vakantieperiodes- enkel in het weekend geopend).