Wandelen

Sluis heeft een gezellig winkelcentrum, wat ook wel het ‘rondje Sluis’ genoemd wordt. In het 'rondje' van circa 2 km hebben shopliefhebbers een ruime keuze aan mooie winkels, (exclusieve) boetieks, drogisterijen, delicatesse- en interieurzaken. 

Combineer je 'shop'rondje Sluis eens met een mooie wandeltocht en geniet van de natuur, het weidse zicht en ontdek de historische bezienswaardigheden van Sluis. 

Treedt in de voetsporen van de wakende wachters en maak een wandeling (circa 5 km) over de vestingwallen van Sluis. Onderweg sta je oog in oog met de bekendste Sluizenaar, J.H. van Dale en de molenaar. Ook passeer je de vier oude stadspoorten en windkorenmolen de Brak (open voor bezoekers). Vanaf de stadswallen prijkt de Belforttoren boven alles uit.

Je kunt de wandelroute het makkelijkst starten op het Walplein, t.h.v. het standbeeld van J.H. van Dale. Zie Trek je wandelschoenen aan en ontdek de pareltjes van Sluis. - Sluis Online voor meer informatie en de gerelateerde bijlagen waarin je 2 wandelroutes van Sluis kunt terugvinden. 

Veel wandelplezier!