Wandelen

Sluis heeft een gezellig winkelcentrum, wat ook wel het ‘rondje Sluis’ genoemd wordt. In het 'rondje' van circa 2 km hebben shopliefhebbers een ruime keuze aan mooie winkels, (exclusieve) boetieks, drogisterijen, delicatesse- en interieurzaken. 

Combineer je 'shop'rondje Sluis eens met een mooie wandeltocht en geniet van de natuur, het weidse zicht en ontdek de historische bezienswaardigheden van Sluis. 

Treedt in de voetsporen van de wakende wachters en maak een wandeling (circa 5 km) over de vestingwallen van Sluis. Onderweg sta je oog in oog met de bekendste Sluizenaar, J.H. van Dale en de molenaar. Ook passeer je de vier oude stadspoorten en windkorenmolen de Brak (open voor bezoekers). Vanaf de stadswallen prijkt de Belforttoren boven alles uit.

Je kunt de wandelroute het makkelijkst starten op het Walplein, t.h.v. het standbeeld van J.H. van Dale. Wandel vanaf hier het Jaagpad op (langs het kanaal) tot aan de Parmabrug (houten voetgangersbrug). Deze brug ga je over en vervolgens links. Aan je rechterkant zie je al de oude stadspoort De Steenen Beer. Hier wandel je de vestingwal op. Deze blijf je volgen tot aan Molen de Brak. Je hebt nu ongeveer de helft van de stadswallen gelopen. Je kunt nu terugkeren door het centrum. Of je weg vervolgen door de weg over te steken en de vestingwal te blijven volgen.