Parkeren

Auto’s

In Sluis geldt betaald parkeren. Aan de rand van het centrum zijn grote (particuliere en gemeentelijke) parkeerterreinen gelegen. Je loopt in enkele minuten het centrum in. 

Op de particuliere terreinen betaal je aan de automaat. Op de gemeentelijke parkings parkeer je middels kentekenparkeren aan de automaat, via App (bijv. Parkmobile, Yellowbrick, e.d.) of SMS.

Kentekenparkeren gemeentelijke parkeerterreinen: Bij kentekenparkeren voert u bij de parkeerautomaat het kenteken van uw voertuig in. Vervolgens betaalt u met contant geld, contactloos of een pinpas voor de gewenste parkeertijd of dagkaart. Op de gemeentelijke parkeerplekken kunt u ook betalen via app of SMS, u betaalt achteraf en per minuut de parkeerkosten. Dit is mogelijk via een app op uw mobiele telefoon of door een SMS te versturen. Dit zijn zowel Nederlandse, Belgische als Duitse apps. U start de parkeertijd via de app op uw telefoon of door te bellen of een SMS te versturen. Hierbij geeft u het zonenummer door dat u kunt vinden op de parkeerautomaat. Bij terugkomst stopt u de parkeertijd via de app op uw telefoon of door te bellen of een SMS te versturen. De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht via automatische incasso of creditcard. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. Het is niet afhankelijk van een telefoonprovider en kan zowel met een abonnement als prepaid.

MINDER VALIDE heeft u een minder valide kaart? let op! Er zijn evt. speciale ruimere parkeerplekken voor minder validen in het centrum van Sluis (bijv. de Groote Markt). Oók met een mindervalide kaart dient u het parkeertarief te betalen. 

Bij vragen over parkeren kunt terecht bij het parkeerbureau: Nieuwstraat 22, 4501 PD Oostburg. Tel. 0031 (0) 117 457000.

Bussen/autocars

Bussen kunnen gratis parkeren op de busparking, de inrit van de busparking is t.h.v. St. Annastraat 15 (openbare toiletten). Het is tevens ook de in,- en uitstapplaats. Dit is op loopafstand van het centrum. Het is niet toegestaan met de bus het centrum in te rijden. Zie de volgende link naar GoogleMaps voor de coordinaten inrit busparking

Campers

Het beste parkeer je op de grote parking in de Nieuwstraat (bij Toversluis / tegen het Casino aan), overnachten op een parking is niet toegestaan. In heel de gemeente Sluis is overnachten met een camper enkel mogelijk op de campings.
 
 

Motors

Sluis is erg in trek bij motorrijders, hiervoor is een speciale motorparking ingericht t.h.v. van de Kaai / St. Annastraat vlak bij het centrum en het servicepunt (St. Annastraat 15). Lockerverhuur voor bijvoorbeeld je helm vind je bij het servicepunt.

Fietsen

Wil je de fiets liever niet onbeheerd achter laten? Dan kun je deze bij fietswinkel ‘t Rinkeltje tegen betaling stallen in de bewaakte fietsenstalling, elektrische fietsen kunnen daar gratis worden opgeladen.

Uw accu van uw elektrische fiets kunt u tegen een vergoeding opladen in 1 van de lockers bij de openbare toiletten aan de Sint Annastraat 15. 

 


Contactinformatie