Parkeren

Auto’s

In Sluis geldt betaald parkeren. Aan de rand van het centrum zijn grote (particuliere en gemeentelijke) parkeerterreinen gelegen. U loopt in enkele minuten het centrum in. Op de meeste parkings bent u het goedkoopste uit met de aanschaf van een dagkaart, circa € 3,50 per dag. 

Op de particuliere terreinen betaalt u aan de automaat. Op de gemeentelijke parkings parkeert u middels kentekenparkeren aan de automaat of via App of SMS.

Bij kentekenparkeren voert u bij de parkeerautomaat het kenteken van uw voertuig in. Vervolgens betaalt u met contant geld, contactloos of een pinpas voor de gewenste parkeertijd of dagkaart en hoeft u geen parkeerticket meer achter uw voorruit te leggen. 

Op de gemeentelijke parkeerplekken kunt u ook betalen via app of SMS, u betaalt achteraf en per minuut de parkeerkosten. Dit is mogelijk via een app op uw mobiele telefoon of door een SMS te versturen. Dit zijn zowel Nederlandse, Belgische als Duitse apps. U start de parkeertijd via de app op uw telefoon of door te bellen of een SMS te versturen. Hierbij geeft u het zonenummer door dat u kunt vinden op de parkeerautomaat. Bij terugkomst stopt u de parkeertijd via de app op uw telefoon of door te bellen of een SMS te versturen. De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht via automatische incasso of creditcard. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. Het is niet afhankelijk van een telefoonprovider en kan zowel met een abonnement als prepaid.

MINDER VALIDE heeft u een minder valide kaart? let op! Er zijn evt. speciale ruimere parkeerplekken voor minder validen in het centrum van Sluis (bijv. de Groote Markt). Oók met een mindervalide kaart dient u het parkeertarief te betalen. 

Bij vragen over parkeren kunt terecht bij het parkeerbureau

Nieuwstraat 22, 4501 PD Oostburg. Tel. 0031 (0) 117 457000.

Bussen/autocars

Bussen kunnen gratis parkeren op de busparking, de inrit van de busparking is t.h.v. St. Annastraat 15 (openbare toiletten). Het is tevens ook de in,- en uitstapplaats. Dit is op loopafstand van het centrum. Het is niet toegestaan met de bus het centrum in te rijden.  

Campers

U mag mits u in de parkeervakken past met uw camper in het centrum van Sluis parkeren of op de grote parking in de Nieuwstraat (bij Toversluis / tegen het casino aan), overnachten op een parking is niet toegestaan. In heel de gemeente Sluis is overnachten met een camper enkel mogelijk op de campings.
 
 
Motors

Sluis is erg in trek bij motorrijders, hiervoor is een speciale motorparking ingericht t.h.v. van de Kaai/St. Annastraat vlak bij het centrum. Lockerverhuur voor bijvoorbeeld uw helm vindt u bij het openbaar toiletgebouw aan de Sint Annastraat 15.

Fietsen

Wilt u uw fiets liever niet onbeheerd achter laten kunt u deze bij fietshandel ‘t Rinkeltje voor 1 euro per dag stallen in de bewaakte fietsenstalling, elektrische fietsen kunnen gratis worden opgeladen.

Uw accu van uw elektrische fiets kunt u tegen een vergoeding opladen in 1 van de lockers bij de openbare toiletten aan de Sint Annastraat 15.