Trek je wandelschoenen aan en kom uitwaaien in Sluis

wandelroute-sluis.jpg

Hou jij van een herfstbries, vallende kleurrijke bladeren, wisselende luchten en wandelen? Trek dan je wandelschoenen aan en kom uitwaaien in Sluis.

Sluis is een vestingstad. Over en onderlangs de stadswallen kun je prachtig wandelen in alle jaargetijden. Onderweg kom je de "pareltjes" van Sluis tegen, zoals de oude stadspoorten uit de 15e eeuw, waaronder De Steenen Beer, Waterpoort, Zuidpoort en Oostpoort. Ook passeer je windkorenmolen "De Brak", de molen is nog regelmatig in bedrijf. Breng eens een bezoekje aan de molenaar en beklim de 7 zolders.

Een rondje over de stadswallen is circa 5 km. Loop je liever een groter stuk? Dan is er een extra lus naar het pittoreske en historische St. Anna ter Muiden. St. Anna ter Muiden is werkelijk een plaatje met zijn monumentale Marktplein, dorpspomp, oude leilindes en kerktoren.  

Je kunt de route starten vanaf het Walplein ter hoogte van het standbeeld van J.H. van Dale en de zwarte loopwijzers volgen. Maar nog leuker is het om de wandelroute "In de voetsporen van Napoleon en Van Dale" aan te schaffen bij het VVV-Inspiratiepunt (Belfort) op de Groote Markt 1 in Sluis.  Naast een duidelijke plattegrond en routebeschrijving heb je dan meteen een uitleg van alle (historische) blikvangers waar je aan voorbij loopt. 

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de "Sluise pareltjes"! 

 

 

Wanneer

Vanaf wo 22 april 2020, dagelijks

Prijs

Gratis