4e Avondmarkt Sluis - dinsdag 13 augustus 2024

InShot_20240328_160506040

Gezelligheid, muziek, animatie, braderie...dat zijn de avondmarkten of ook wel de Sluise feesten genoemd in Sluis.

Vanaf 11.00 uur tot 22.00 uur is er een grote braderie / markt in het centrum van Sluis, ook zijn de winkels tot 22u geopend. Winkeliers en handelaars bieden op deze markt leuke koopjes aan en de standwerkers zorgen voor heus spektakel. Wedden dat ze menig luisteraar een lach op het gezicht bezorgen? 

Bij diverse horecazaken is er (live) muziek vanaf circa 17 uur. Dat wordt genieten en swingen tot laat in de avond. 

Vanaf circa 16 uur zijn er straatacts /- theater in het centrum, wie / wat kun je tegen komen? 

Rebels: Deze luidruchtige mobiele telefoons zijn uit de hand gelopen. Ze creëren hun eigen pad en niets kan hen tegenhouden. Verkeersregels? Nooit van gehoord. Obstakels? Het interesseert ze niets. Wisselen van rijbaan? Ze weten niet eens waar ze heen gaan. Maar ze zijn onderweg dus je kunt maar beter uit de buurt blijven. 

Stx: Een onstuimig peloton zwarte karakters beweegt zich synchroon door de straten. De percussionisten op stelten uiten zich in een merkwaardige combinatie van strenge discipline en uitzinnig gedrag. Fluisterende drums of luide beats: ze spelen gepassioneerd op hun drums terwijl de klanken hoog in lucht balanceren. 

Act Red en electrodrummer: Roodgloeiende steltdansers gebruiken grote ventilatoren om de toeschouwer te verleiden, bang te maken, te betoveren en indruk te maken. Zowel mannen als vrouwen zijn gekleed in luchtige en tegelijkertijd krachtige lange jurken. Trots en krachtig trotseren zij, hoog boven de menigte, het gretige oog van het publiek.

Wanneer

di 13 augustus 2024 van 11:00 tot 22:00

Prijs

Gratis