Zondagochtend concert: Oene van Geel kwartet

dsc05949.jpg

Op zondag 20 september organiseert de Stichting J.H. van Dale, conform de RIVM richtlijnen, een concert met het Oene van Geel kwartet. 

Philipp Rüttgers en Oene van Geel presenteren ‘Changing Landscapes’. Avontuur en uitdaging, daar staat het duo van Oene en Philipp voor. Ze vinden elkaar in eigen repertoire en improvisatie op het scherpst van de snede. Hun inspiratie gaat daarin van jazz naar kamermuziek naar rockende klanken.

Beiden zijn op de podia bekend van diverse eigen formaties en prijzen (Oene is VPRO Boy Edgar prijswinnaar van 2013 en Philipp kreeg de North Sea Jazz Compositieopdracht in 2018). Ook delen ze veel buitenmuzikale inspiratie: ze zijn begaan met de natuur en medemens, houden van techniek en wetenschap en ze zijn dol op samenwerken met andere kunstvormen zoals dans en beeldende kunst. Met andere woorden: ze zien zichzelf als avontuurlijke nerds en dragen die titel als een geuzennaam!

In September 2018 namen ze ‘Changing Landscapes’ op bij Native DSD Records. Dat label staat voor uitzonderlijk hoge opnamekwaliteit in combinatie met jarenlang opgebouwde muzikale kennis. Het is voor Philipp en Oene een eer om met ze samen te werken.

De opname is prachtig maar ze zijn ook heel blij om het duo naar het podium te brengen. Geïmproviseerde muziek heeft ook het moment en de wisselwerking het publiek nodig. 

Voor 20 september nemen ze twee speciale gasten mee: de bijzondere en virtuoze Spaanse cellist: Pau Sola Masafrets en de Koreaanse danseres Miri Lee. In deze  kwartetbezetting speelden ze al vaker, met veel plezier, samen.

Het Oene van Geel kwartet bestaat uit: Oene van Geel - viool, Philippe Rüttgers -  piano, Pau Sola Masafrets - cello, Miri - dans. 

Gezien de 'Corona omstandigheden' kan maar een beperkt aantal mensen het concert bijwonen. Degene die aanwezig willen zijn dienen te reserveren bij het VVV inspiratiepunt in Sluis, Groote Markt 1, 4524 CD Sluis., Tel. 0117-461700, sluis@vvvzeeland.nl

De kaarten kosten € 10,00 p.p. uw aanmelding is definitief als de betaling ontvangen is. Vol =vol. 

Het concert duurt een uur, er is geen pauze, er wordt geen koffie of thee geschonken. 

Voor diegene die niet aanwezig kunnen zijn, niet getreurd! Het concert wordt gefilmd en is “live” te volgen via https://www.youtube.com/watch?v=YGpT69aFhHc

 

Wanneer

zo 20 september 2020 van 11:00 tot 12:00

Prijs

€10.00