Wielersport liefhebbers kunnen hun hart deze zomer ophalen in Sluis!

6 jun 2019

Er komen maar liefst 2 belangrijke  wielerwedstrijden naar Sluis! Donderdag 20 juni is de doortocht van de ZLM tour door Sluis en op zaterdag 20 juli start de BeNeLadiesTour vanaf de Groote Markt.

 

ZLM Tour - donderdag 20 juni 2019

De 1e etappe van de ZLM tour start vanaf Bredene (B) naar Heinkenszand (197,9 km). Deze passeert Sluis via de St. Annastraat en Hoogstraat. Een aantal ploegen die enkele weken later van start gaan in de Tour de France gebruiken de ZLM Tour als laatste voorbereiding voor de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. Informatie over deze tour kunt u vinden op https://zlmtour.nl

 

BeNeLadiesTour - zaterdag 20 juli 2019

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019 rijdt de wereldtop van het vrouwenwielrennen opnieuw door België en Nederland. Deze vierdaagse is wereldwijd de enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor vrouwen en presenteert voor de komende editie een gevarieerd en spektakelrijk parcours.

Op zaterdag 20 juli is de Groote Markt in Sluis het startpunt voor deze dag. Net voor de middag start het peloton voor een korte voormiddag-rit. Dit wordt een uitgelezen kans voor de snelste vrouwen van het peloton, de aankomststreep voor deze rit wordt getrokken in Watervliet.

Informatie over deze tour kunt u terugvinden op https://www.beneladiestour.be