Covid-19 maatregelen

25 mrt 2021

Veilig je aankopen 7 op 7 doen, zo doe je dat!

Private Shopping bij niet essentiële winkels: Bij de niet essentiële winkels, winkel je op afspraak. Voor een private shopping afspraak neem je contact op met je favoriete winkel(s).  Een overzicht van alle zaken met hun contactgevens vind je op deze website. Ook kun je de app ZeroQ gebruiken voor een aantal zaken. 

De essentiële winkels zijn normaal geopend, zoals: supermarkten, levensmiddelenwinkels, drogisterijen, apotheken, bakkers, slagers, delicatessenwinkels, tankstation, opticiëns. Bij deze essentiële winkels hoef je dus géén afspraak te maken. 

Click & Collect: Natuurlijk blijft het mogelijk om bestelde spullen af te halen. Je bestelt vanuit thuis (online of telefonisch) en je haalt je spullen op in het tijdslot wat je van de winkelier doorkrijgt.  

We geven elkaar de ruimte, 1.5 meter

Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte (1,5 meter) in de winkels en op straat. Loop in het centrum rechts. 

Net even anders...

De lokale Sluise ondernemers staan, net als anders voor je klaar, maar in deze tijd net even anders dan 'normaal'. Dankzij de creativiteit van de ondernemers, kun je  terecht voor al je aankopen. Volg de ondernemers ook via hun online kanalen (facebook en instagram).  

Thuis "uit eten". De horecazaken zijn enkel geopend voor afhaal - take away. Bestel je favoriete gerecht en geniet er thuis van. 

In Sluis gelden de landelijke maatregelen van de Nederlandse Rijksoverheid. Daarnaast kan de Veiligheidsregio Zeeland extra maatregelen treffen.

Breng je een bezoek aan Sluis, dan vragen we je om de volgende (Nederlandse) maatregelen in acht te nemen:  

  • Bij klachten blijf thuis!
  • Houd 1,5 meter afstand. 
  • Hoest en nies in de elleboog. 
  • Was vaak uw handen.
  • U mag met maximaal 2 mensen samen op straat komen (of indien uw gezin uit meer personen bestaat, enkel met uw gezinsleden), kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
  • Raadpleeg de raamaffiche (deurbeleid) bij de winkeliers voordat u de winkel binnengaat.  
  • Per 1 december is het dragen van een mondkapje in winkels, musea en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. 
  • Essentiële winkels zijn geopend. Bij de niet essentiële winkels, winkelt u op afspraak. Bestelde spullen kunnen in overleg opgehaald worden. Horecazaken zijn enkel geopend voor take away. 
  • Er geldt een avondklok, dat betekent dat iedereen vanaf 21.00 uur tot 4.30 uur binnen blijft. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in, dus vanaf 22.00 uur tot 04.30 uur.

Op 13 april is er een nieuwe persconferentie en wordt er medegedeeld wat er na 20 april mogelijk is. Extra informatie en alle maatregelen kunt u terug vinden op: