Schaatsbaan | Sluis in winterse sferen

foto-s-2016-2431.jpg

Begeef jezelf op glad ijs en kom naar Sluis! 
Vanaf zaterdag 15 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019

 Een grotere schaatsbaan, een extra ‘kleuter’baan en een curlingbaan...Sluis pakt dit jaar extra uit met de schaatsbaan.
De schaatsbaan is al enkele jaren een groot succes, dat blijkt uit de vele enthousiaste reacties van bezoekers. Om de bezoekers nog meer vertier te geven, heeft de Middenstands Vereniging Sluis dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet.

De schaatsbaan wordt maar liefst 2 x zo groot, dat betekent 2 x zoveel schaatsplezier. De baan met echt ijs wordt geplaatst op de Groote Markt te Sluis, bijzonder is dat de schaatsbaan rondom de oude ‘Wilhelminaboom” wordt gebouwd.

Speciaal voor de kleinste schaatsertjes, komt er een aparte ‘kleuter’baan waar ze op hun gemak de beginselen van het schaatsen onder de knie kunnen krijgen. Natuurlijk zijn er ook aan hulpstukken gedacht. 

‘s Avonds verandert de ‘kleuter’baan in 2 curlingbanen. Voor de niet schaatsers een leuke activiteit! Leuk  vertier voor de ouders als de kinderen schaatsen en als uitje voor bedrijven, verenigingen, familie’s e.d.

Het draagvlak in de regio voor een schaatsbaan in Sluis is groot. Dit blijkt niet alleen uit de bezoekers die soms meerdere keren komen schaatsen maar ook uit het aantal sponsoren en de medewerking van de gemeente Sluis. De organisatie is alle partijen hier zeer erkentelijk voor.

De schaatsbaan is geopend vanaf zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019

Natuurlijk is het mogelijk om eigen schaatsen mee te nemen.

Let dan even op, Noren en kunstschaatsen zijn niet toegestaan op de baan. Belangrijk! Vergeet uw handschoenen niet!

Niet alleen de schaatsbaan zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in Sluis, ook de winkelstraten zijn sfeervol in kerststemming gebracht. Er is mooie kerstverlichting in de vorm van fraaie ornamenten zoals een kerstman, engel en een pakjestoren. Ook de (kerst)muziek wat te horen is door het hele centrum brengt de nodige sfeer met zich mee. En of dat nog niet voldoende is, start in december ook de jaarlijkse eindejaarsactie met als hoofdprijs een jaar lang gratis winkelen / eten in Sluis! Wie wil dat nu niet?

Wanneer

Van za 15 december 2018 tot zo 6 januari 2019, dagelijks

Uitzonderingen

di 25 december 2018 gesloten
di 1 januari 2019 gesloten

Waar

Groote Markt

Groote Markt
4524 CD Sluis

Prijs

De tickets zijn inclusief de huur van de schaatsen.

Organisatie en contact

Middenstands Vereniging Sluis

Groote Markt 1
4524 CD Sluis