Schaatsbaan | Sluis in winterse sferen

foto-s-2016-2431.jpg

Schaatsbaan Sluis pakt uit! 

 

Sluis pakt dit jaar wederom uit met een extra grote schaatsbaan, met ‘kleuter’baan c.q. curlingbaan… 

De schaatsbaan is al jaren een groot succes, dat blijkt ook uit de vele enthousiaste reacties van bezoekers. 

De schaatsbaan beslaat de hele Groote Markt in Sluis, bijzonder is dat de schaatsbaan rondom de oude ‘Wilhelminaboom” wordt gebouwd. 

Speciaal voor de kleinste schaatsertjes, komt er een aparte kleuter-baan waar ze op hun gemak de beginselen van het schaatsen onder de knie kunnen krijgen. Natuurlijk is er ook aan de hulpmiddelen gedacht. 

‘s Avonds verandert de kleuter-baan in 2 curlingbanen. Curling is een ijssport, het heeft het spelidee van petanque. Teams schuiven een steen over het ijs en proberen daarbij zo dicht mogelijk bij de stip / cirkel te komen, ook voor niet-schaatsers is dit een leuke activiteit! Het is mogelijk om de curlingbanen in de avonduren te huren, als vertier voor de ouders terwijl de kinderen schaatsen of als uitje voor bedrijven, verenigingen, families e.d. Net als vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een heuse curling competitie georganiseerd onder de Sluisse ondernemers. 

 

Ook aan de après-skating is weer gedacht, in de N’Icebar met een gezellig zitgedeelte waarbij je uitkijkt op de schaatsbaan kunt u onder het genot van een drankje nagenieten of de activiteiten van de schaatsers gade slaan. Hier is ook de ticketverkoop, schaatsen-uitleenbalie en de toiletten. 

 

Geen rondjes rennen of volleybal tijdens gymles maar schaatsen? Alle lagere scholen in de gemeente Sluis hebben een uitnodiging ontvangen van de Middenstands Vereniging Sluis om gratis met hun leerlingen te komen schaatsen. Een mooi alternatief voor de ‘normale’ gymlessen, waar de scholen graag gebruik van maken. 

 

Het draagvlak in de regio voor een schaatsbaan in Sluis is groot. Dit blijkt niet alleen uit de bezoekers die soms meerdere keren komen schaatsen maar ook uit het aantal sponsoren en de medewerking van de gemeente Sluis. De organisatie is alle partijen hier zeer erkentelijk voor. 

 

De schaatsbaan is geopend vanaf zaterdag 14 december 2019 ™ zondag 5 januari 2020, 

m.u.v. kerstavond, 1e Kerstdag, oudejaarsavond en 1 januari 2020. 

Er kan geschaatst worden in tijdsblokken van 3,5 uur of de hele dag (houd wel rekening met de veeg ‘pauze’, tussen de blokken door). 

De volgende tijdsblokken zijn mogelijk: 11-14.30 / 14.45-18.15 / 18.30-22.00 uur. 

De kleuter baan heeft tijdsblokken van 11-14.30 en 14.45-18.15 uur. 

Prijzen: € 6,00 per tijdsblok  € 7,50 voor een dagkaart inclusief schaatsen. 

Knipkaart € 60,00 voor 12 tijdsblokken. 

 

Natuurlijk is het mogelijk om eigen schaatsen mee te nemen. Let dan even op, Noren en kunstschaatsen zijn niet toegestaan op de baan. Belangrijk! Vergeet uw handschoenen niet! 

 

Niet alleen de schaatsbaan zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in Sluis, ook de winkelstraten worden sfeervol in kerststemming gebracht. Er komt mooie kerstverlichting in de vorm van fraaie ornamenten zoals een kerstman, engel en een pakjestoren. Ook de (kerst)muziek wat te horen is door het hele centrum brengt de nodige sfeer met zich mee. En of dat nog niet voldoende is, 9 december start ook de jaarlijkse eindejaarsactie met als hoofdprijs een jaar lang gratis winkelen/eten in Sluis! 

 

Wanneer

Van za 14 december 2019 tot zo 5 januari 2020, dagelijks

Waar

Groote Markt

Groote Markt
4524 CD Sluis

Prijs

De tickets zijn inclusief de huur van de schaatsen.

Organisatie en contact

Middenstands Vereniging Sluis

Groote Markt 1
4524 CD Sluis