Expositie Ons Vlakke(n) land

expo

Onder de titel Ons Vlakke(n) Land exposeren Helma Hulscher uit Middelburg en Janneke Kramer uit Sluis de komende tijd in de Raadskelder van het Belfort in Sluis.

Hun werken met het landschap als vertrekpunt, vertonen raakvlakken door een levendig kleurgebruik en het verbeelden met vormen, vlakken en lijnen. Dit resulteert in boeiende composities die uitnodigen tot reflecteren.

Beide kunstenaressen observeren terdege maar laten - eenmaal begonnen - het toeval meespelen en de werkelijkheid los, zodat een nieuwe beeldende realiteit ontstaat.

De vormelijke, vloeiende vertalingen van Hulscher blijven evenwel refereren aan de werkelijkheid. Men herkent een tak, een poort, een waterloop, een weg.

Kramer’s werken daarentegen vallen onder de geometrische abstractie,  waarin structuren zichtbaar worden gemaakt door vormen, verschuivende kleurvlakken en contrasten en ritmes de toon aangeven.

Kramer volgde de Kunstacademie in Knokke en zowel Kramer als Hulscher volgden de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in St. Niklaas. Hulscher is lid van de Zeeuwse Kunstkring.

Wanneer

Van do 15 juli 2021 tot zo 19 september 2021

Donderdagvan 13:00 tot 16:30
Vrijdagvan 13:00 tot 16:30
Zaterdagvan 13:00 tot 16:30
Zondagvan 13:00 tot 16:30

Prijs

Gratis