10 mei t/m 10 juli 2022 tentoonstelling Willy de Houck

schilderij

Tentoonstelling "Seven Hundred Days of Fear and Anger" van Willy de Houck.

Van 10 mei t/m 10 juli 2022 in de Raadskelder van het Belfort te Sluis

De titel van de tentoonstelling van Willy de Houck liegt er niet om. Zevenhonderd dagen van isolatie, boosheid en onzekerheid leveren een vette stroom aan inspiratie. Zelden was hij zo productief. De meeste werken zijn gemaakt tussen februari 2020 en februari 2022. Het schuurtje in de tuin dient als atelier. Het is er altijd te warm of te koud maar dat stoort de Houck niet.

Kenmerkte zijn vroegere werk zich door milde ironie, dit keer moet je fijn kijken om dat te ontdekken. Deze keer ligt de inspiratie van de bijna 75-jarige kunstenaar in de bijzondere tijd, die we meemaakten en waarin begrippen als quarantaine en positieve test een geheel eigen leven kregen. Therapeutisch is het schilderproces niet geweest. Het gaat om het creëeren en vertalen van beelden en gedachten in het hoofd naar het doek. De Houck, woonachtig in Waterlandkerkje, volgde opleidingen aan de Academies Den Haag, Rotterdam en Eeklo. Hij schildert sinds 1967.

De tentoonstelling in de Raadskelder van het Belfort in Sluis (van 10 mei t/m 10 juli van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur) biedt een unieke kans om zijn nieuwe werken te zien. 

 

Wanneer

Van di 10 mei 2022 tot zo 10 juli 2022, dagelijks van 13:00 tot 16:30

Prijs

De expositieruimte is onderdeel van Museum Het Belfort. Een ticket koopt u aan de balie waarmee u het gehele museum kunt ontdekken.