Belfort Sluis | Boekpresentatie Rob Ruggenberg 'Piratenzoon'

piratenzoon.jpg

27 oktober boekpresentatie Rob Ruggenberg

Namens de gemeente Sluis, de Stichting J.H. van Dale en uitgeverij Querido nodig wij u uit voor een boekpresentatie. Dit  feestelijk moment vindt plaats op vrijdag 27 oktober om 14:00 uur in het Belfort in Sluis.

De schrijver Rob Ruggenberg, meesterverteller van historische jeugdboeken, komt zijn nieuwste boek presenteren in Sluis. Hij zal de eerste exemplaren uitreiken aan een aantal genodigden waar wethouder Peter Ploegaert er een van is. De schrijver zal iets vertellen over het schrijfproces. In een interview proberen we nog meer over hem te weten te komen en mogen de aanwezigen vragen stellen. Het programma wordt ondersteund met passende muziek door het Levantijns Orkest. Na afloop is er een receptie. De boeken van Rob Ruggenberg zijn te koop en de schrijver zal deze met plezier signeren.

De reden dat dit alles plaatsvindt in Sluis, is dat zijn nieuwste boek ‘Piratenzoon’ zich deels afspeelt in Sluis ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1602).  ‘Zain groeit op in Marokko, als zoon van een Marokkaanse piraat en een Nederlandse slavin. Als hij op een schip naar Turkije wordt overvallen door Spanjaarden moet Zain als slaaf gaan leven op een galei. Als de galei wordt ingezet in de strijd tussen Spanje en de opstandige Nederlanden belandt Zain via allerlei avonturen in Sluis. En hoe hij ooit weer thuis moet komen is dan zijn grote zorg’.  Ruggenberg’s verhalen zijn een combinatie van waargebeurd en zelfbedacht en altijd heel spannend, ook voor de oudere lezer.

 

Wij hopen op een volle Raadszaal in het Belfort in Sluis, Groote Markt 1!

Wanneer

vr 27 oktober 2017 van 14:00 tot 15:30

Waar

Belfort Sluis

Groote Markt 1
4524 CD Sluis

  • tel: 0117-712604

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

Stichting J.H. van Dale